
Cviklovo - mrkvové krekry so slnečnicovou paštétou
Keďže sú krekry vegan, tak namiesto vajíčok sa nám dané suroviny spoja pomocou ľanových semienok, s najväčším podielom omega -3 esenciálnych mastných kyselín, tak prečo nepomôcť nášmu metabolizmu? 🙂
Ingrediencie
- Krekry
- Cvikľa - 1 stredná uvarená a nastrúhana
- Mrkva - 1 stredná nastrúhana
- Rapíkaty zeler - 2/3 nasekané stonky
- Rajčiny - podľa chuti
- Slnečnicové semienka - 1 hrnček
- Slnečnicové semienka - 2 hrnčeky mletých
- Ľanové semienka - 4 lyžice mletých
- Rasca mletá - 2 lyžičky
- Morská soľ - podľa chuti
- Voda - pol deci
- Olej - pol deci
- Slnečnicová paštéta
- Slnečnicové semienka - 2 hrnčeky
- Vlašské orechy - 1/2 hrnčeky
- Cesnak - 1-2 strúčiky podľa chuti
- Pomarančová šťava - podľa chuti
- Morská soľ - podľa chuti
- Petržlenová vňať - podľa chuti
- Čierne korenie - 1 lyžička
Postup prípravy
Krekry
- Všetky ingrediencie spolu dôkladne zmiešame.
- Zmes rovnomerne rozotrieme na vymastený plech rastlinným tukom alebo na pečiaci papier.
- Je dobré, si ešte pred pečením vyznačiť, ako krekry nakrájame.
- Ja som piekla 40 minút na 150°C a 20 minút na 180°C.
- Po upečení odporúčam nechať krekry aspoň 3 hodiny odpočinúť, aby sa pri odstraňovaní z plechu nelámali.
Pozn.: Pokiaľ sa bojíte riskovať a máte strach robiť krekry bez múky, tak ju tam kľudne pridajte 😉
Slnečnicová paštéta
- Všetky ingrediencie spolu mixujeme.
- Je na vás, akú textúru paštéty zvolíte 🙂
Ahojte, volám sa Kiki a ako všetky račice, tak aj ja milujem jedlo. Milujem perfektnú atmosféru pri jeho varení, servírovaní a robením radosti niečím výnimočným a chutným svojim blízkym, priateľom a rodinke 🙂
Na mojom blogu nájdete vegánsku kuchyňu, no pomaly zabŕdam aj do tej vegetariánskej 🙂
Do mojej stránky a mojich jedál dávam hlavne svoje srdiečko, vášeň a radosť 🙂