
Domáca Uncle Ben's omáčka s plneným šampiňónom a špaldovými cestovinami
Tento recept vznikol vďaka šikovným rukám mojej babky, ktorá asi pred týždňom vyrobila novú várku špaldových cestovín.
Ďalej šlo už len o to, vymyslieť nápadité a jedinečné jedlo, ku ktorému sa budeme chcieť vracať i v budúcnosti.
Ingrediencie
- Špaldové cestoviny
- Špaldová múka - 500g
- Soľ - 1 lyžička
- Olej - 2 lyžice
- Voda
- Domáca Uncle Ben's omáčka
- Cibuľa - 1 kus bielej
- Mrkva - 1 kus
- Červená paprika - 1 kus
- Žltá paprika - 1 kus
- Cuketa - 1 stredne veľký kus
- Olej - podľa potreby
- Morská bylinková soľ - podľa chuti
- Trstinový cukor - podľa chuti
- Sójová omáčka - 1 lyžica
- Lúpané paradajky - 1 konzerva
- Petržlenová vňať - podľa chuti
- Zelerová vňať - podľa chuti
- Náplň do šampiňónov
- Cibuľa - 1 kus biela
- Nôžky zo šampiňónov
- Olej - podľa potreby
- Tofu natural - 1/4 balenia
- Kurkuma - 1/2 lyžičky
- Rasca mletá - 1/2 lyžičky
- Lahôdkové droždie - 2 lyžice
- Morská soľ - podľa chuti
- Petržlenová vňať - podľa chuti
- Zelerová vňať - podľa chuti
Postup prípravy
Cesto
Cesto spracujeme, necháme 30 minút odležať v chladničke, vyvaľkáme a narežeme na dlhšie rezance.
Omáčka
- Zeleninu nastrúhame, najlepšie na pásiky, a orestujeme na oleji.
- Pridáme sójovú omáčku, morskú soľ podľa chuti, trstinový cukor a konzervu lúpaných paradajok.
- Nasekáme obľúbený druh vňaťky, my sme použili petržlenovú a zelerovú 🙂
- Varíme 15-20 minút.
Náplň do šampiňónov
- Cibuľu si nakrájame na drobné kúsky a začneme restovať na panvici.
- Medzitým chvíľu mixujeme spomínané časti šampiňónov, ktoré po mixovaní pridáme k cibuli a spolu restujeme asi 5 min.
- Pridáme vidličkou rozmačkané tofu.
- Zmes ochutíme kurkumou, rascou, morskou soľou a droždím.
- Pre chuť, ale i farbu, pridáme znovu petržlenovú a zelerovú vňať.
Ahojte, volám sa Kiki a ako všetky račice, tak aj ja milujem jedlo. Milujem perfektnú atmosféru pri jeho varení, servírovaní a robením radosti niečím výnimočným a chutným svojim blízkym, priateľom a rodinke 🙂
Na mojom blogu nájdete vegánsku kuchyňu, no pomaly zabŕdam aj do tej vegetariánskej 🙂
Do mojej stránky a mojich jedál dávam hlavne svoje srdiečko, vášeň a radosť 🙂