Warning: A non-numeric value encountered in /www/doc/www.vegespajza.sk/www/wp-content/plugins/foodiepress/public/class-foodiepress.php on line 1220
Warning: A non-numeric value encountered in /www/doc/www.vegespajza.sk/www/wp-content/plugins/foodiepress/public/class-foodiepress.php on line 1221
Warning: A non-numeric value encountered in /www/doc/www.vegespajza.sk/www/wp-content/plugins/foodiepress/public/class-foodiepress.php on line 1222
Warning: A non-numeric value encountered in /www/doc/www.vegespajza.sk/www/wp-content/plugins/foodiepress/public/class-foodiepress.php on line 1233
Warning: A non-numeric value encountered in /www/doc/www.vegespajza.sk/www/wp-content/plugins/foodiepress/public/class-foodiepress.php on line 1234
Warning: A non-numeric value encountered in /www/doc/www.vegespajza.sk/www/wp-content/plugins/foodiepress/public/class-foodiepress.php on line 1235

- Množstvo: 7-9porcii
- Príprava: 60minút
- Varenie: 0day 0 h 40 min
- Porcie: Pre rodinu
Fazulová strapuška vegan
Jednoduchá a hrejivá polievka nielen na jesenny čas. Lahodná zdravá a chutná.
Ingrediencie
- Kapusta hlávková - 1kg
- Cibuľa - 300g
- Soľ - podľa chuti
- Čierne korenie - podľa chuti
- Bobkový list - 5 kusov
- Petržel - 300g
- Fazuľa konzerva alebo uvarená - 300g
- Čierny sézam - na posyp
- Sojové mlieko - 150g
- Olivový olej - 1 a 1/2 polievkovej lyžice
Postup prípravy
Na oleji opražit cibulu, pridat kapustu nakrájanú na jemno. Podlejeme vodou a dusíme. Pridáme sol, korenie, bob. list. Necháme varit do mäkka.
V druhom hrnci varíme petržlen očisteny. Ktory potom rozmixujeme ako zahustenie polievky.
Až je kapusta mäkká pridáme mix. petržlen. Necháme prechladit a pridáme sojóvé mlieko a uvarenú fazulu bielu. Pri naberaní pridáme petržlenovú vñat a čierny sézam.