
Hlívovo-mrkvový perkelt
Tento hlívový perkelt je perfektným tipom na ľahko stráviteľný, zdravý a fit obed, ktorého príprava zaberie minimum času:)
Ingrediencie
- Mrkva - 4 väčšie kusy
- Cibuľa - 2 menšie kusy
- Hliva ustricová
- Olej
- Kurkuma - 1 lyžička
- Rasca mletá - 2 lyžičky
- Rozmarín - 1/2 lyžičky
- Sójová omáčka
- Voda
Postup prípravy
- Nakrájame si cibuľu, ktorú následne necháme speniť na oleji.
- Pridáme nakrájanú mrkvu a hlivu, a chvíľu restujeme.
- Okoreníme.
- Jedlo podlejeme ľubovolným množstvom sójovej omáčky.
- Aby sa nám perkelt nezačal pripaľovať, dolievame počas varenia vodu.
- Varíme do zmäknutia mrkvy a hlivy.
- Ozdobíme čerstvou petrželkou 🙂
Ahojte, volám sa Kiki a ako všetky račice, tak aj ja milujem jedlo. Milujem perfektnú atmosféru pri jeho varení, servírovaní a robením radosti niečím výnimočným a chutným svojim blízkym, priateľom a rodinke 🙂
Na mojom blogu nájdete vegánsku kuchyňu, no pomaly zabŕdam aj do tej vegetariánskej 🙂
Do mojej stránky a mojich jedál dávam hlavne svoje srdiečko, vášeň a radosť 🙂