
Hlivovo tekvicový guláš
Guláš je pripravený vlastne klasickým spôsobom, akým sa robia aj mäsité či sójové guláše, experimenty som chcela odhodiť stranou a pochutnať si na guláši, ako ho poznáme už od našich detských čias 🙂
Ingrediencie
- Hokkaido tekvica - alebo maslová tekvica - 1/2 tekvice
- Hliva ustricová - 300g
- Cibuľa - 1 veľký kus
- Zemiaky - 2 väčšie / 4 menšie
- Mrkva - 2 kusy
- Červená paprika - 1 kus
- Rajčinový pretlak - 2x 140g na 1,5l vody
- Hraška - 2 lyžice
- Gulášové korenie - 1 lyžica
- Čierne korenie - 10 guličiek
- Morská soľ - podľa chuti
- Chilli - podľa chuti
- Bobkový list - 2 kusy
- Olej - repkový
Postup prípravy
- Do misiek si predpripravíme: ošúpanú a nakrájanú maslovú tekvicu, hlivu, zemiaky, mrkvu a papriku.
- Na oleji speníme cibuľu.
- Po chvíli restovania pridáme k cibuli hlivu, potom mrkvu, tekvicu, zemiaky a papriku.
- Zalejeme rajčinovým pretlakom a vodou.
- Ešte v studenej vode rozmiešame hrašku, aby nám v guláši neplávali hrudky.
- Koreniny som pridávala až po zovretí vody: čiže polievku osolíme, vhodíme do nej bobkový list, guličky čierneho korenia, a gulášové korenie.
- Chilli som pridala až po dovarení gulášu, pretože mrkva spolu s tekvicou mu prepožičali značnú sladkosť.
- Varíme do zmäknutia hlivy a zeleniny, hlavne zemiakov a mrkvy.
Ahojte, volám sa Kiki a ako všetky račice, tak aj ja milujem jedlo. Milujem perfektnú atmosféru pri jeho varení, servírovaní a robením radosti niečím výnimočným a chutným svojim blízkym, priateľom a rodinke 🙂
Na mojom blogu nájdete vegánsku kuchyňu, no pomaly zabŕdam aj do tej vegetariánskej 🙂
Do mojej stránky a mojich jedál dávam hlavne svoje srdiečko, vášeň a radosť 🙂