
Hokkaido smoothie
Toto hokkaido smoothie je bez akéhokoľvek preháňania chuťovo najvymakanejšie a najzaujímavejšie smoothie aké sa mi podarilo vytvoriť 🙂
A tá farba!
A vychutnať si ho môžete aj teplé! 🙂
Ako pomocník na výrobu čerstvého kokosového mlieka a konečného smoothie nápoja mi poslúžil môj obľúbený MioMat 🙂
Ingrediencie
- Kokosové mlieko
- Kokos strúhaný - 240g
- Datle - 9 menších odkôstkovaných
- Voda
- Smoothie
- Banán - 1 zrelší kus
- Hokkaido tekvica - tak za panvičku 🙂
- Mandle - 1/3 šálky pražených
- Mletá škorica - 1 lyžička
- Morská soľ - štipka
- Kokosové mlieko - naše urobené samozrejme
Postup prípravy
Kokosové mlieko
- Do MioMatu dáme kokos a datle
- Zalejem vodou medzi rysky MIN - MAX
- Zapneme program RAW
- Hotové mlieko precedíme cez sitko
Smoothie
- Tekvicu zbavíme jadierok a nakrájame ju na menšie kúsky a pražíme na panvici nasucho, bez použitia akéhokoľvek tuku. Pražíme, dokiaľ nebude väčšina kúskov mäkkých.
- Mandle pražíme tiež nasucho dovtedy, dokiaľ nezačnú pekne rozvoniavať.
- K ingredienciám pridáme do MioMatu krásne zrelý banán. Ja som ho tam vlastne vytlačila zo šupky, jak bol krásne zrelý 🙂
- Ochutíme škoricou.
- Zalejeme kokosovým mliekom. Ja som tentokrát zaliala tesne pod rysku MAX, aby som ho celé spotrebovala.
- Zapneme program Smoothie.
- Je na nás, či chceme potom smoothie piť aj s kúskami tekvice a mandlí, ja odporúčam si na spodok nádobky naliať aj s kúskami a potom si ho precediť, lebo inak sa veľmi ťažko dostáva cez upchatý lievik.
Najpracnejšie pri tomto recepte bolo zas a znovu krájanie tekvice hokkaido. Takže každému, kto nerád pri varení posilňuje, odporúčam kvalitnejší nôž na takéto tekvicové záležitosti 😀
Odmenou za "námahu" počas krájania mi boli na panvičke krásne rozvoniavajúce kúsky tekvice, ktoré potom vystriedali pražené mandle.
Smoothie je inak dosť sýte, takže ho odporúčam ako na raňajky, tak na svačinku alebo ako tekutý dezert 🙂
Ahojte, volám sa Kiki a ako všetky račice, tak aj ja milujem jedlo. Milujem perfektnú atmosféru pri jeho varení, servírovaní a robením radosti niečím výnimočným a chutným svojim blízkym, priateľom a rodinke 🙂
Na mojom blogu nájdete vegánsku kuchyňu, no pomaly zabŕdam aj do tej vegetariánskej 🙂
Do mojej stránky a mojich jedál dávam hlavne svoje srdiečko, vášeň a radosť 🙂