
- Množstvo: 4-6
- Príprava: 20minút
- Varenie: 20minút
Hríby s mandľovým bylinkovým maslom
Ingrediencie
- Veľké šampiňóny - 12 kusov
- Olivový olej - 1 lyžica
- Cibuľa - 1 kus
- Olúpané manle - 1/4 hrnčeka
- Cesnak - 1 strúčik
- Citrónová šťava - 1 lyžica
- Petržlenová vňať - 1 lyžica
- Tymián (čerstvý alebo sušený) - 1 lyžica
- Rozmarín (čerstvý alebo sušený) - 1 lyžica
- Pažítka (čerstvá alebo sušená) - 1 lyžica
- Soľ - 1/2 lyžičky
- Paprika - 1/4 lyžičky
- Maslo - 75g
Postup prípravy
1, Trúbu si nahrejeme na 180 °C. Plechu vymažeme olejom alebo maslom. Z hríbov odkrojíme hlúby a nakrájame ich nadrobno. Na panvici si opražíme cibuľu do zlatista a pridáme nakrájané hlúby. Dusíme ich pokiaľ nezmäknú. Približne 2 minúty.
2, Do mixéru si dáme mandle, strúčik cesnaku, citrónovú šťavu, petržlenovú vňať, tymian, rozmarín, pažítku, soľ, papriku a maslo. Mixujeme asi 2-3 minútky pokiaľ nezískame hladkú zmes.
3, Na plechu si poukladáme šampiňóny a do nich najskôr udusené hlúbiky s cibuľkou. Zmes trochu pritlačíme. Navrch dáme mandľové bylinkové maslo a zapekáme 10-15 minút, pokiaľ nie sú hríby prepečené.
(Zdroj: Moderná vegetariánska kuchárka)