VEGE špajza

  • Recepty
  • Pridaj recept
    • Pridaj recept
    • Moje konto
    • Ako pridať recept
  • Kontakt

Hríby s mandľovým bylinkovým maslom

Hríby s mandľovým bylinkovým maslom
Hríby s mandľovým bylinkovým maslom
  • Množstvo: 4-6
  • Príprava: 20minút
  • Varenie: 20minút
Vytlač recept

Hríby s mandľovým bylinkovým maslom

Od VEGEšpajza 13. apríla 2018

Ingrediencie

  • Veľké šampiňóny - 12 kusov
  • Olivový olej - 1 lyžica
  • Cibuľa - 1 kus
  • Olúpané manle - 1/4 hrnčeka
  • Cesnak - 1 strúčik
  • Citrónová šťava - 1 lyžica
  • Petržlenová vňať - 1 lyžica
  • Tymián (čerstvý alebo sušený) - 1 lyžica
  • Rozmarín (čerstvý alebo sušený) - 1 lyžica
  • Pažítka (čerstvá alebo sušená) - 1 lyžica
  • Soľ - 1/2 lyžičky
  • Paprika - 1/4 lyžičky
  • Maslo - 75g

Postup prípravy

1, Trúbu si nahrejeme na 180 °C. Plechu vymažeme olejom alebo maslom. Z hríbov odkrojíme hlúby a nakrájame ich nadrobno. Na panvici si opražíme cibuľu do zlatista a pridáme nakrájané hlúby. Dusíme ich pokiaľ nezmäknú. Približne 2 minúty.

2, Do mixéru si dáme mandle, strúčik cesnaku, citrónovú šťavu, petržlenovú vňať, tymian, rozmarín, pažítku, soľ, papriku a maslo. Mixujeme asi 2-3 minútky pokiaľ nezískame hladkú zmes.

3, Na plechu si poukladáme šampiňóny a do nich najskôr udusené hlúbiky s cibuľkou. Zmes trochu pritlačíme. Navrch dáme mandľové bylinkové maslo a zapekáme 10-15 minút, pokiaľ nie sú hríby prepečené.

(Zdroj: Moderná vegetariánska kuchárka)

Allergens

Allergens

Orechy rôzneho druhu

  • Facebook
  • Pinterest
Od VEGEšpajzaVegetarian

Tiež sa ti môže páčiť

Hlívovo-mrkvový perkelt
Zobraz recept

Hlívovo-mrkvový perkelt

Healthy Kiki
Vegan
Rajčinovo-cuketové cestoviny s čiernymi olovami
Zobraz recept

Rajčinovo-cuketové cestoviny s čiernymi olivami

Healthy Kiki
Vegan
Zobraz recept

Sladko-kyslé tofu obalené datľovým sirupom

Healthy Kiki
Vegan

Post navigation

← Vegan Sushi wrap
Grilované rajčiny s bruschettou →
Špajzár VEGEšpajza

Tagy

Vegan Vegetarian

Ingrediencie

Avokádo Banán Bazalka Bobkový list Cesnak Chilli Cibule Cibuľa Citrónová šťava Cuketa Datlový sirup Hokkaido tekvica Horčica Kakao Kurkuma Morská bylinková soľ Morská soľ Mrkva Olej Olivový olej Oregáno Ovsené vločky Pepř Petržel Petržlenová vňať Pohánková mouka Rajčata Rajčiny Rasca mletá Slnečnicové semienka Soľ Sójová omáčka Sůl Tofu natural Tofu udené Trstinový cukor Voda Zemiaky Červená paprika Česnek Čierne korenie Ľanové semienka Škorica Škorica mletá Špaldová múka

Sleduj nás na Facebooku

Kategórie

  • Desiata (30)
  • Dezerty (20)
  • Džemy a lekváre (1)
  • Hlavné jedlo (42)
  • Nezaradené (3)
  • Olovrant (32)
  • Pečivo (1)
  • Polievky (10)
  • Predjedlá (10)
  • Prílohy a omáčky (1)
  • Raňajky (26)
  • Šaláty (3)
  • Slané chuťovky (8)
  • Smoothie (1)
  • Večera (43)

Vege špajza

V našej vege špajzičke nájdete recepty od kamošov a kamošiek z vege komunity celého československa. Pridaj aj ty svoj recept a inšpiruj tak ostatných k lepšiemu stravovaniu bez utrpenia.

Podmienky

  • Podmienky používania
  • Cookies na VEGEšpajza.sk

InfoBlog

  • Veganstvo
  • Liečivé účinky ovocia a zeleniny
  • Liečivé látky v ovocí a zelenine
© VEGE špajza - všetky práva vyhradené 2022