
- Množstvo: 12 porcií
- Príprava: 60minút
- Varenie: 40 -45minút
- Porcie: Pre rodinu
Kakaový koláč so slivkovým lekvárom
Zdravý a predsa chutný dezert jednoduchých surovín, ktorý môže byť ako koláč, torta. Alebo chutné raňajky, desiata, olovrant.
Ingrediencie
- Špaldová celozrnná múka - 150g
- Ovsené vločky - 50g
- Jablko nastrúhané - 150g
- Stévia - podľa chuti
- Škorica mletá - 1 malá čajová lyžička
- Prášok do pečenia bez fosfátu
- Kakao - 1 a 1/2 polievkovej lyžice až 2 polievkové lyžice
- Slivkový domáci lekvár - podľa potreby, najlepší je domáci bez zbytočného cukru
- Madle sekané - na posyp nana vrch na lekvár
Postup prípravy
- Špaldovú celozrnnú múku zmiešať s ovsenými vločkami, pridať jablko očistené nastrúhané, stéviu, škoricu, prášok do pečiva, kakao. Zmiešať na cesto. Zbytočne nepridávať vodu. Iba ak ke nutné tak trochu sójového mlieka. Cesto musí byť hustejšie. Vyleje do tortovej formy alebo na plech natretý kokosovým olejom, alebo obyčajným a vysypaný múkou.
- Krok ďalší dáme do predohratiej rúry na 170°C na 40minút piecť. Pred vybratím skontrolovať či je prepečený špajdľou. Ak nieje tak dopiecť.
- Keď koláč vyberieme ihneď ho natierame ešte horúci lekvárom a posypeme mandľami.