Warning: A non-numeric value encountered in /www/doc/www.vegespajza.sk/www/wp-content/plugins/foodiepress/public/class-foodiepress.php on line 1220
Warning: A non-numeric value encountered in /www/doc/www.vegespajza.sk/www/wp-content/plugins/foodiepress/public/class-foodiepress.php on line 1221
Warning: A non-numeric value encountered in /www/doc/www.vegespajza.sk/www/wp-content/plugins/foodiepress/public/class-foodiepress.php on line 1222
Warning: A non-numeric value encountered in /www/doc/www.vegespajza.sk/www/wp-content/plugins/foodiepress/public/class-foodiepress.php on line 1233
Warning: A non-numeric value encountered in /www/doc/www.vegespajza.sk/www/wp-content/plugins/foodiepress/public/class-foodiepress.php on line 1234
Warning: A non-numeric value encountered in /www/doc/www.vegespajza.sk/www/wp-content/plugins/foodiepress/public/class-foodiepress.php on line 1235

- Množstvo: 14 až 16 porcii z väčšej tortovej formy
- Príprava: 0day 0 h 15 min
- Porcie: Pre rodinu
Kokosovo-repovo-mrkvová torta
Jednoduchá torta, rýchla príprava a bez pečenia, okrem toho cenovo nie náročná. Na leto pre celú rodinu, vegan a celkom zdravá.
Ingrediencie
- Repa varená - 500g
- Mrkva varená - 500g
- Kokos strúhaný,( mletý) - 300g
- Horká čokoláda 74% (Bellaroom -lidl- vegan-je kvalitná - 1 balenie -100g
- Lesné ovocie - množno podľa potreby na vrchnú ozdobu
- Stévia alebo kokosový cukor - osladenie podľa chuti, kokos je sladký tak veľa netreba
- Hrozienka sušené - 50g
Postup prípravy
Repu uvaríme, alebo varenú kúpime, mrkvu uvaríme, obe ingrediencie nastrúhame na jemnom strúhadle zmiešame s kokosom, predom namočenými hrozienkami a osladíme cukrom kokosovým, alebo použijeme stéviu. Poriadne zmiešame a necháme asi 15 minút odležať, aby chute prešli.
Potom zmes poriadne v sitku scedíme z vody, ktorú ingrediencie pustili. Vodu si môžete nechať a použiť pri varení ovsených kaší, je sladká. Keď to priadne scedíte, aby už žiadna tekutina nekvapkala, do tortovej formy vystlatej papierom na pečenie natlačíte hmotu čo najviac ako sa dá.
Potom dáte do chladničky, medzi tým si stačí spustiť horkú čokoládu. Vybratú tortu polejeme čokoládou a poukladáme lesné ovocie, necháme v chlade minimálne 24 hodín, aby poriadne vytuhla.
Na druhý deň stačí už len nakrájať a jesť. Je neskutočne osviežujúca na leto a ľahká, vôbec neje cítiť repu a mrvu, pretože nasiaknutý kokos ich úplne pozmení.