
Lotus tekvicová buchta s jogurtom
Tekvicová obmena farmárskeho mrkvového koláča, receptík od mojej maminy 🙂
Jogurt dodáva buchte na vláčnosti a sušené hrozienka s brusnicami spolu so semienkami tekvice a slnečnice zasa na rozmanitosti a robia tak buchtu chuťovo zaujímavejšou 🙂
Ingrediencie
- Hokkaido tekvica - 1/2 menšej tekvice
- Trstinový cukor - 1 hrnček
- Vanilkový cukor - 1 balenie
- Škorica mletá - 1/2 lyžičky
- Citrónová kôra - 1 lyžička
- Špaldová múka - 2 hrnčeky
- Sóda bikarbóna - 1 lyžička
- Citrónová šťava - z 1/2 citróna
- Biely jogurt - 250g
- Vajce - 2 kusy od spokojných sliepočiek
- Repkový olej - 1/3 hrnčeka
- Sušené ovocie a semienka - za hrsť sušených hrozienok, brusníc a slnečnicových semienok a tekvicových jadierok
- Posýpka - drvené Lotus sušienky
Postup prípravy
V zvlášť miske si zmiešame múku so sódou bikarbónou, cukrom, škoricou a citrónovou kôrou.
Tekvicu postrúhame.
Pridáme k nej cukor, vajcia, jogurt, citrónovú šťavu a kôru, vymiešané suché ingrediencie, olej, sušené ovocie a semienka.
Vylejeme do vyššej formy a pečieme na 180 stupňov asi 40 minút
Posypeme podrvenými Lotuskami 🙂 ( MŇAM! )
Prajem vám sladkú dobrú chuť 🙂
Vaša Kiki 🙂
Ahojte, volám sa Kiki a ako všetky račice, tak aj ja milujem jedlo. Milujem perfektnú atmosféru pri jeho varení, servírovaní a robením radosti niečím výnimočným a chutným svojim blízkym, priateľom a rodinke 🙂
Na mojom blogu nájdete vegánsku kuchyňu, no pomaly zabŕdam aj do tej vegetariánskej 🙂
Do mojej stránky a mojich jedál dávam hlavne svoje srdiečko, vášeň a radosť 🙂