
Placky á la tortilly zo špaldovej múky
Buďte konzumentom ľahšie stráviteľných jedál a cíťte sa viac fit. Múka zo špaldovej pšenice je tou správnou voľbou. Placky sú vegan.
Ingrediencie
- Základné cesto
- Špaldová múka - 500g
- Voda - 200ml teplej
- Morská soľ - 1 lyžica
- Olivový olej - 100ml
- Avokádová náplň
- Avokádo - 2 zrelé kusy
- Rajčiny - 3 kusy
- Morská soľ - podľa chuti
- Olivový olej - podľa potreby
- Čierne korenie - mleté
- Citrónová šťava - podľa potreby
- Cesnak - 2 strúčiky
Postup prípravy
Placky
- Všetky ingrediencie vymiešame a po ich spojení si z hutnej masy spravíme jeden veľký šúľanec, ktorý si rozdelíme na rovnako veľké diely, ktoré vykrojíme.
- Z každého dielika ugúľame guľôčku, ktorú následne päsťou pekne vymlátime, či vytvarujeme 🙂
- Začneme s vaľkaním cesta. Hrúbka uvaľkaného cesta je závislá od vkusu kuchtíka 🙂
- My sme si ako pomôcku na vykrajovanie cesta zvolili veľké plytké taniere.
- Placky pečieme z každej strany nasucho na panvici.
- Počas pečenia sa placky potierajú vodou.
- Keď zbadáme, že na nich začnú naskakovať pluzgieriky, máme hotovo 🙂
Dobrou radou je dať každú tortillu po upečení spariť do sáčku.
Avokádová náplň
- Do misky vydlabeme vnútro avokád.
- Rajčiny nakrájame na drobné kúsky.
- Následne v miske zmiešame avokádo, olivový olej, morskú soľ a čierne mleté korenie.
- Do zmesi pridáme prelisované strúčiky cesnaku a citrónovú šťavu a znova dôkladne premiešame.
Ahojte, volám sa Kiki a ako všetky račice, tak aj ja milujem jedlo. Milujem perfektnú atmosféru pri jeho varení, servírovaní a robením radosti niečím výnimočným a chutným svojim blízkym, priateľom a rodinke 🙂
Na mojom blogu nájdete vegánsku kuchyňu, no pomaly zabŕdam aj do tej vegetariánskej 🙂
Do mojej stránky a mojich jedál dávam hlavne svoje srdiečko, vášeň a radosť 🙂