Logo receptáru vegešpajza. Miska s avokádom, mrkvou, reďkovkou

Polievka z Hokkaido tekvice a Tofu krutónmi

Polievka z Hokkaido tekvice a Tofu krutónmi
  • Čas varenia
    40 min
  • Počet porcií
    4

Polievka z Hokkaido tekvice a Tofu krutónmi

Tekvica Hokkaido, známa aj ako červená kuri tekvica, je obľúbená potravina v každej kuchyni.

Recept na polievku z Hokkaido tekvice a Tofu krutónmi nájdete nižšie.

Tu je pár zaujímavosti o Hokkaido tekvici:

Pôvod: Aj keď sa nazýva Hokkaido, čo je názov druhého najväčšieho ostrova v Japonsku, tekvica pochádza skôr z Ameriky. Svoj názov získala vďaka svojej popularite v Japonsku na ostrove Hokkaido, kde sa pestuje a konzumuje vo veľkom.

Skladovanie: Hokkaido tekvica je známa svojou dlhou trvanlivosťou. Keď je správne skladovaná v chladnom a suchom prostredí, môže vydržať niekoľko mesiacov bez toho, aby stratila na kvalite.

Všestrannosť v kuchyni: Tekvica Hokkaido je veľmi všestranná v kuchyni. Môže sa použiť na prípravu polievok, príloh, sladkých dezertov, pečená ako snack alebo dokonca pridaná do smoothies.

Nutričné hodnoty: Okrem bohatého obsahu vitamínov a minerálov, je tekvica Hokkaido tiež skvelým zdrojom diétnej vlákniny a má nízky obsah kalórií a to ju robí ideálnou súčasťou zdravej a vyváženej stravy.

Farba a tvar: S jej jasným oranžovým sfarbením a rozpoznateľným zaobleným tvarom je tekvica Hokkaido nielen chutná, ale aj atraktívna vo vizuálnom ohľade, čo ju robí obľúbenou vo výzdobe domácností počas jesenných mesiacov.

Je populárna v bio poľnohospodárstve: Vďaka svojej odolnosti voči škodcom a chorobám je tekvica Hokkaido populárnou voľbou v bio poľnohospodárstve.

Radi varíte z tekvice Hokkaido? Tu sú ďalšie recepty z Hokkaido tekvice, ktoré nájdete na VEGEšpajzi.

Inšpirácia na VEGE recept je vytvorená pomocou technológe Sous Chef AI 🙂 

A teraz už recept na polievku z Hokkaido tekvice a Tofu krutónmi 🙂 

Ingrediencie

    Postup prípravy

    Krok1

    Predhrejte rúru na 200 °C. Tofu nakrájajte na malé kocky, zmiešajte s olivovým olejom, sójovou omáčkou a cesnakovým práškom. Rozprestrite na plechu vystlanom papierom na pečenie a pečte približne 20 minút, kým nie sú krutóny zlatisté a chrumkavé.

    Krok2

    Medzitým ošúpte Hokkaido tekvicu, odstráňte semená a nakrájajte ju na malé kúsky. Cibuľu a cesnak ošúpte a nakrájajte nadrobno.

    Krok3

    V stredne veľkom hrnci zohrejte olivový olej a opražte cibuľu dozlatista. Pridajte cesnak, tekvicu, zázvor a pražte ďalšie pár minút.

    Krok4

    Pridajte zeleninový vývar. Priveďte k varu a potom varte na miernom ohni, kým tekvica nie je mäkká, asi 15-20 minút.

    Krok5

    Polievku rozmixujte ponorným mixérom do hladka. Pridajte kokosové mlieko, premiešajte a dochuťte soľou a korením.

    Krok6

    Polievku podávajte teplú, ozdobenú pečenými Tofu krutónmi a bylinkami.

    Krok7

    Ak sa vám Recept páči, podporte nás na Sociálnych sieťach sledovaním alebo zdieľaním. Ďakujeme :)

    Mohlo by vám tiež chutiť