
Rajčinovo-cuketové cestoviny s čiernymi olovami
Tieto semolínové, bezvaječné cestoviny z Lidlu, s výbornou chuťou sušených rajčín a špenátu ma skutočne očarili 🙂
Ingrediencie
- Omáčka
- Rajčiny - 4 stredne veľké
- Červená cibuľa - 1 kus
- Rapíkaty zeler - 1 stonka
- Cuketa - 1 menšia
- Rajčiny lúpané - 1 konzerva
- Rajčinový pretlak - 5 lyžičiek
- Olivy čierne - podľa chuti
- Oregáno - 1 lyžička
- Čierne korenie - podľa chuti
- Morská soľ - podľa chuti
- Trstinový cukor - 1 lyžička
- Sušené rajčiny - 4 kúsky (podľa chuti)
- Cesnak - 2 strúčiky
- Zeleninový vývar - podľa potreby
- Olivový olej - podľa potreby
- Petržlenová vňať - podľa chuti
- Cestoviny
- Semolínove cestoviny Tricolore - 500g
- Olej
- Morská soľ
- Voda
Postup prípravy
- Cibuľu si nakrájame nadrobno, rapíkatý zeler na tenké kolieska a cuketu postrúhame.
- Následne ich restujeme na rozpálenom olivovom oleji.
- Pridáme lúpané rajčiny, pretlak.
- Zalejeme zeleninovým vývarom.
- Do zmesi pridáme olivy nakrájané na kolieska a tenké pásiky sušených rajčín.
- Ochutíme oreganom, soľou, čiernym korením.
- Medzitým ako sa nám omáčka varí, ktorá bude hotová, keď bude cuketa dostatočne zmäknutá, si dáme uvariť cestoviny, podľa návodu na obale. Počas varenia dolievame podľa potreby a želanej hustoty, zeleninový vývar.
- Keďže ja mam radšej, keď mám v jedle väčšie kúsky domácich rajčín, tak tvoria súčasť aj tohto jedla. Rajčiny naspodu narežeme, spravíme krížik, a povaríme ich tak 1 - 2 minúty. Potom ich preložíme do studenej vody a stiahneme zo šupky.
- Hotovú omáčku odstavíme od prívodu tepla, pretlačíme do nej cesnak a pridáme naše lúpané rajčiny. Rajčinky nakrájajte na tak veľké kúsky, aké vám chutia 🙂
Na cestoviny premastené olivovým olejom navŕšime omáčku. Posypeme čerstvou petržlenovou vňaťkou 🙂
Ahojte, volám sa Kiki a ako všetky račice, tak aj ja milujem jedlo. Milujem perfektnú atmosféru pri jeho varení, servírovaní a robením radosti niečím výnimočným a chutným svojim blízkym, priateľom a rodinke 🙂
Na mojom blogu nájdete vegánsku kuchyňu, no pomaly zabŕdam aj do tej vegetariánskej 🙂
Do mojej stránky a mojich jedál dávam hlavne svoje srdiečko, vášeň a radosť 🙂