
Tekvicové nebo
Hokkaido sa skladá z až 91% z vody. Podporí teda chudnutie, detox a pôsobenie látok bojujúcich proti vysokému cholesterolu.
Ingrediencie
- Hokkaido tekvica - 1 menšia
- Špaldová múka
- Cibuľa - biela 1 kus
- Paprika oranžová - 1 kus
- Cesnak - 1 strúčik
- Olivový olej
- Šampiňóny - 200g
- Morská soľ
- Chilli
- Zázvor - čerstvý
- Kukuričný škrob - podľa potreby
- Voda - 2 lyžice
- Ryža
- Cibuľa - biela 1 kus
- Olivový olej
- Basmati ryža - 1 hrnček
- Morská soľ - 2 lyžičky
- Koriander - čerstcý
- Voda - 2 hrnčeky
Postup prípravy
Najprv si očistíme tekvicu a pokrájame na drobné kúsky.
Cibuľu si pokrájame nadrobno a orestujeme spolu s nadrobno pokrájanými šampiňónmi na olivovom oleji.
Tekvicu osolíme a poprášime špaldovou múkou. Pridáme ju k cibuli a šampiňónom a spolu opečieme.
Po chvíľke pridáme na kúsky pokrájanú papriku.
Zmes ešte dochutíme čerstvým nastrúhaným zázvorom a chilli. Množstvo týchto korením je závislé od vkusu každého konzumenta.
Pridáme vodu a dusíme do mäkka.
Pred koncom varenia zahustíme kukuričným škrobom. 1PL kukuričného škrobu vymiešame v hrnčeku s 2PL vody.
Po odstavení jedla z plynu, doň prelisujeme 3 strúčiky cesnaku a premiešame.
Ryža:
Cibuľu si pokrájame na drobné kúsky a necháme speniť na oleji.
Následne pridáme 1 hrnček premytej ryže basmati.
Chvíľu restujeme a potom zalejeme vodou.
Po zovretí osolíme.
Pre výnimočnú arómu, položíme na ryžu čerstvý koriander.
Varíme na miernom ohni asi 25 minút.
Ahojte, volám sa Kiki a ako všetky račice, tak aj ja milujem jedlo. Milujem perfektnú atmosféru pri jeho varení, servírovaní a robením radosti niečím výnimočným a chutným svojim blízkym, priateľom a rodinke 🙂
Na mojom blogu nájdete vegánsku kuchyňu, no pomaly zabŕdam aj do tej vegetariánskej 🙂
Do mojej stránky a mojich jedál dávam hlavne svoje srdiečko, vášeň a radosť 🙂