- Obtiažnosť: Jednoducha
-
Čas varenia30 min
-
Počet porcií4
Vajíčkový šalát s celozrnnou cestovinou
Recept na vajíčkový šalát s celozrnnou cetovinou nájdete nižšie.
Celozrnné cestoviny sú dobrou voľbou pre ľudí zameraných na fitness už z niekoľkých dôvodov:
Bohaté na živiny: Celozrnné cestoviny sú vyrobené z celého zrna, čo znamená, že obsahujú viac vlákniny, vitamínov a minerálov ako ich rafinované sesternice. Sú dobrým zdrojom B-vitamínov, ktoré sú dôležité pre energetický metabolizmus. Minerálov, ako je železo, horčík a zinok.
Majú vysoký obsah vlákniny: Vláknina v celozrnných cestovinách pomáha udržiavať dlhšiu nasýtenosť, čo je užitočné pre kontrolu hmotnosti. Tiež pomáha udržiavať zdravie tráviaceho systému a môže prispieť k stabilizácii hladiny cukru v krvi.
Podporujú udržateľnú energie: Komplexné sacharidy v celozrnných cestovinách sa trávia pomalšie než jednoduché sacharidy. Čo poskytuje stabilnejší a dlhotrvajúci zdroj energie.
Prospešné pre hmotnosť: Celozrnné cestoviny môžu byť súčasťou vyváženej stravy, ktorá podporuje udržiavanie zdravej hmotnosti alebo chudnutia. Vďaka vyššej nutričnej hodnote a lepšej schopnosti zasýtenia v porovnaní s rafinovanými cestovinami.
Pre ľudí, ktorí sa venujú fitness je dôležité kombinovať celozrnné cestoviny s bielkovinami a zdravými tukmi. Tým sa vytvorí vyvážený a nutrične bohatý jedálniček, ktorý podporuje regeneráciu a rast svalov a zároveň poskytuje potrebnú energiu pre fyzickú aktivitu.
Máte radi cestoviny? Vyskúšajte naše ďalšie recepty z cestoviny.
Inšpirácia na VEGE recept je vytvorená pomocou technológe Sous Chef AI 🙂
A teraz už recept na vajíčkový šalát s celozrnnou cestovinou.
Ingrediencie
Postup prípravy
Uvarte cestoviny: V veľkom hrnci s vriacou osolenou vodou uvarte cestoviny podľa návodu na obale. Sceďte a opláchnite pod studenou vodou, aby ste ich rýchlo ochladili.
Uvarte vajíčka: Vajíčka dajte do hrnca, zakryte vodou a priveďte k varu. Varte 9-12 minút. Potom vajcia opláchnite studenou vodou, olúpte a nakrájajte na menšie kúsky alebo rozdrťte vidličkou.
Zmiešajte šalát: V miske zmiešajte uvarené a ochladené cestoviny s nakrájanými vajíčkami a majonézou. Dobre premiešajte, aby sa cestoviny a vajíčka rovnomerne obalili majonézou.
Ochutite: Šalát ochutite soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa chuti. Môžete pridať aj trochu papriky pre farbu a chuť.
Servírovanie: Cestovinový šalát preneste do servírovacej misy, posypte mletou paprikou a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou, cvíbikmi z mladej cibulky a možno ja prekrojenými vajíčkami.
Mohlo by vám tiež chutiť
Vajíčkový šalát s celozrnnou cestovinou
Follow The Directions
Uvarte cestoviny: V veľkom hrnci s vriacou osolenou vodou uvarte cestoviny podľa návodu na obale. Sceďte a opláchnite pod studenou vodou, aby ste ich rýchlo ochladili.
Uvarte vajíčka: Vajíčka dajte do hrnca, zakryte vodou a priveďte k varu. Varte 9-12 minút. Potom vajcia opláchnite studenou vodou, olúpte a nakrájajte na menšie kúsky alebo rozdrťte vidličkou.
Zmiešajte šalát: V miske zmiešajte uvarené a ochladené cestoviny s nakrájanými vajíčkami a majonézou. Dobre premiešajte, aby sa cestoviny a vajíčka rovnomerne obalili majonézou.
Ochutite: Šalát ochutite soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa chuti. Môžete pridať aj trochu papriky pre farbu a chuť.
Servírovanie: Cestovinový šalát preneste do servírovacej misy, posypte mletou paprikou a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou, cvíbikmi z mladej cibulky a možno ja prekrojenými vajíčkami.