- Obtiažnosť: Náročna
-
Čas varenia60 min
-
Počet porcií4
Vegan burger so sladkých zemiakov
Recept na burger so sladkých zemiakov nájdete nižšie.
Tu je pár zaujímavostí o nutričných hodnotách batátov.
Sladké zemiaky (bataty) obsahujú množstvo dôležitých živín. Sú bohaté na vitamíny, najmä na vitamín A (vo forme beta-karoténu), vitamíny C a B6.
Okrem toho obsahujú draslík, vlákninu a majú nízky obsah tukov. Ich glykemický index môže byť rôzny v závislosti od spôsobu prípravy.
Sladké zemiaky sú tiež dobrým zdrojom antioxidantov a môžu prispieť k celkovému zdraviu srdca a imunitného systému.
Máte radi sladké zemiaky? Tu sú ďalšie recpety z batátov.
Inšpirácia na VEGE recept je vytvorená pomocou technológe Sous Chef AI 🙂
A teraz už recept na na vegan burger so sladkých zemiakov.
Ingrediencie
Postup prípravy
Príprava: Upečte sladké zemiaky a uvarte quinou podľa návodu
V miske zmiešajte upečené zemiaky, uvarenú quinou, fazuľu (bez nálevu), nadrobno nakrájanú červenú cibuľu, koriander, cesnak, udenú papriku, kmín, chili a soľ.
Pridajte pomaly ovsené vločky a dobre premiešajte, popučte vidličkou, alebo šťuchadlom na zemiaky. Neurobre však úplnú kašu :) Zmes by mala byť lepkavá a mal by držať tvar. Podľa chuti dochuťte koreninami.
Zmes nechajte chvíľku odstáť v chladničke. Vytvarujte burgre v tvare placky a upečte alebo grilujte. Kreativite sa medze nekladú
Burgre môžete vložiť do žemle, pridať dip, zeleninu podľa chuti. Podávať sa môžu aj na tanieri s prílohou a zeleninovou oblohou.
Mohlo by vám tiež chutiť
Vegan burger so sladkých zemiakov
Follow The Directions
Príprava: Upečte sladké zemiaky a uvarte quinou podľa návodu
V miske zmiešajte upečené zemiaky, uvarenú quinou, fazuľu (bez nálevu), nadrobno nakrájanú červenú cibuľu, koriander, cesnak, udenú papriku, kmín, chili a soľ.
Pridajte pomaly ovsené vločky a dobre premiešajte, popučte vidličkou, alebo šťuchadlom na zemiaky. Neurobre však úplnú kašu :) Zmes by mala byť lepkavá a mal by držať tvar. Podľa chuti dochuťte koreninami.
Zmes nechajte chvíľku odstáť v chladničke. Vytvarujte burgre v tvare placky a upečte alebo grilujte. Kreativite sa medze nekladú
Burgre môžete vložiť do žemle, pridať dip, zeleninu podľa chuti. Podávať sa môžu aj na tanieri s prílohou a zeleninovou oblohou.