Logo receptáru vegešpajza. Miska s avokádom, mrkvou, reďkovkou

Vege mexicky guláš

Vege mexicky guláš s cuketou, paprikou, fazuľou
  • Čas varenia
    40 min
  • Počet porcií
    4

Vege mexicky guláš

Mexicky vegánsky guláš je moderná kreácia, ktorá kombinuje tradičné mexické chute s konceptom gulášu, ktorý je tradične stredoeurópským jedlom. 

Skôr ako si pripravíte tento vege mexicky guláš, tak si prečítajte pár zaujímavosti o tejto kombinácii kuchýň a chuti. 

Fúzia kuchýň: Toto jedlo je príkladom fúzie kuchýň, kde sa prvky jednej kuchyne (mexickej) kombinujú s konceptmi z inej (európskej). V tomto prípade sa mexické ingrediencie, ako sú fazuľa, kukurica a chili papričky, používajú na vytvorenie jedla, ktoré má konzistenciu a charakter tradičného európskeho gulášu.

Rast veganstva: Zvýšený záujem o vegánsku stravu po celom svete viedol k vzniku rôznych vegánskych variácií tradičných jedál, vrátane guláša. Mexický vegánsky guláš je odpoveďou na tento dopyt po vegánskych možnostiach, ktoré sú nielen chutné, ale aj kreatívne a plné vitamínov.

Zdravotné a ekologické dôvody: Vegánske verzie tradičných jedál sa stávajú obľúbenejšími nielen kvôli etickým a zdravotným dôvodom, ale aj ako súčasť širšieho trendu udržateľnej výživy. Mexický vegánsky guláš, ktorý vynecháva mäso a používa lokálne dostupné zložky, je príkladom ako sa môžu tradičné jedla rozvíjať.

Mexicky vegánsky guláš je teda viac než len jednoduchý pokrm. Je to symbol kulinárskej inovácie a kultúrnej adaptácie, ktorý odráža súčasné globálne trendové zmeny v stravovaní a kuchyni.

Máte radi mexickú kuchyňu? Tu je pár inšpirácií na recepty mexickej kuchyne. Alebo recepty „všetko v jednom hrnci„?

Inšpirácia na VEGE recept je vytvorená pomocou technológie Sous Chef AI 🙂 

A teraz už recept na vege mexicky guláš.

Ingrediencie

    Postup prípravy

    Krok1

    Na veľkej panvici alebo v hrnci zohrejte rastlinný olej a pridajte cibuľu s cesnakom. Restujte, kým cibuľa nezmäkne.

    Krok2

    Pridajte červenú a zelenú papriku, cuketu a restujte do mäkka.

    Krok3

    Pridajte scedenú čiernu fazuľu a kukuricu. Paradajky pridajte spolu s ich šťavou.

    Krok4

    Podľa chuti pridajte rascu, papriku, chilli, oregano, soľ a korenie.

    Krok5

    Nechajte guláš pomaly variť na miernom ohni asi 20 minút, kým sa všetky chute nespoja a zelenina nezmäkne.

    Krok6

    Pred podávaním posypte čerstvími bylinkami Ak sa vám Recept páči, podporte nás na Sociálnych sieťach sledovaním alebo zdieľaním. Ďakujeme :)

    Mohlo by vám tiež chutiť