- Obtiažnosť: Jednoducha
-
Čas varenia40 min
-
Počet porcií4
Vege mexicky guláš
Mexicky vegánsky guláš je moderná kreácia, ktorá kombinuje tradičné mexické chute s konceptom gulášu, ktorý je tradične stredoeurópským jedlom.
Skôr ako si pripravíte tento vege mexicky guláš, tak si prečítajte pár zaujímavosti o tejto kombinácii kuchýň a chuti.
Fúzia kuchýň: Toto jedlo je príkladom fúzie kuchýň, kde sa prvky jednej kuchyne (mexickej) kombinujú s konceptmi z inej (európskej). V tomto prípade sa mexické ingrediencie, ako sú fazuľa, kukurica a chili papričky, používajú na vytvorenie jedla, ktoré má konzistenciu a charakter tradičného európskeho gulášu.
Rast veganstva: Zvýšený záujem o vegánsku stravu po celom svete viedol k vzniku rôznych vegánskych variácií tradičných jedál, vrátane guláša. Mexický vegánsky guláš je odpoveďou na tento dopyt po vegánskych možnostiach, ktoré sú nielen chutné, ale aj kreatívne a plné vitamínov.
Zdravotné a ekologické dôvody: Vegánske verzie tradičných jedál sa stávajú obľúbenejšími nielen kvôli etickým a zdravotným dôvodom, ale aj ako súčasť širšieho trendu udržateľnej výživy. Mexický vegánsky guláš, ktorý vynecháva mäso a používa lokálne dostupné zložky, je príkladom ako sa môžu tradičné jedla rozvíjať.
Mexicky vegánsky guláš je teda viac než len jednoduchý pokrm. Je to symbol kulinárskej inovácie a kultúrnej adaptácie, ktorý odráža súčasné globálne trendové zmeny v stravovaní a kuchyni.
Máte radi mexickú kuchyňu? Tu je pár inšpirácií na recepty mexickej kuchyne. Alebo recepty „všetko v jednom hrnci„?
Inšpirácia na VEGE recept je vytvorená pomocou technológie Sous Chef AI 🙂
A teraz už recept na vege mexicky guláš.
Ingrediencie
Postup prípravy
Na veľkej panvici alebo v hrnci zohrejte rastlinný olej a pridajte cibuľu s cesnakom. Restujte, kým cibuľa nezmäkne.
Pridajte červenú a zelenú papriku, cuketu a restujte do mäkka.
Pridajte scedenú čiernu fazuľu a kukuricu. Paradajky pridajte spolu s ich šťavou.
Podľa chuti pridajte rascu, papriku, chilli, oregano, soľ a korenie.
Nechajte guláš pomaly variť na miernom ohni asi 20 minút, kým sa všetky chute nespoja a zelenina nezmäkne.
Mohlo by vám tiež chutiť
Vege mexicky guláš
Follow The Directions
Na veľkej panvici alebo v hrnci zohrejte rastlinný olej a pridajte cibuľu s cesnakom. Restujte, kým cibuľa nezmäkne.
Pridajte červenú a zelenú papriku, cuketu a restujte do mäkka.
Pridajte scedenú čiernu fazuľu a kukuricu. Paradajky pridajte spolu s ich šťavou.
Podľa chuti pridajte rascu, papriku, chilli, oregano, soľ a korenie.
Nechajte guláš pomaly variť na miernom ohni asi 20 minút, kým sa všetky chute nespoja a zelenina nezmäkne.