
Veggie mexická pizza
Fazule, kukurica a rajčiny ako obloha, omáčka so sušenými rajčinami a lahôdkovým droždím a k tomu korpus z pohánky, ovsených vločiek a ľanových semienok 🙂
To je dokonalá, mnou a našou šikovnou babkou vytvorená, Veggie Mexická pizza 🙂
Ingrediencie
- Korpus
- Pohánka - 1 hrnček
- Ovsené vločky - 1 hrnček
- Ľanové semienka - 1 lyžica
- Lahôdkové droždie - 1 lyžička
- Čierne korenie - 1/2 lyžičky mletého
- Červená fazuľa - 1 konzerva
- Omáčka
- Lúpané paradajky - 1 konzerva
- Cesnak - 1 strúčik
- Sušené rajčiny - 1 šálka
- Olej so sušených rajčín - troška 🙂
- Morská soľ - podľa chuti
- Tymián (čerstvý alebo sušený) - 1 lyžičku
- Oregáno - 1 lyžičku
- Citrónová šťava - podľa chuti
- Lahôdkové droždie - 2 lyžičky
- Chilli - podľa chuti
- Niečo na vrch pizze
- Červená fazuľa - 1/2 kozervy
- Kukurica - podľa chuti
- Rajčiny - podľa chuti
- Lahôdkové droždie - podľa chuti
Postup prípravy
Korpus
- Pohánku a ovsené vločky spolu uvaríme v slanej vode.
- Medzitým, ako sa nám pohánka a vločky varia, si na kávovom mlynčeku pomelieme ľanové semienka.
- Časť fazule, ktorá pôjde do korpusu roztlačíme vidličkou a časť primiešame do korpusu v celku.
- Keď máme pohánku spolu s vločkami uvarenú, tak sa vrhneme do miešania: vo veľkej mise spolu pomiešame pohánku, vločky, droždie a fazuľu ...Najlepšie sa nám bude miešať rukami 🙂
- Spodok formy, v ktorej budeme pizzu piecť, pokvapkáme troškou oleja, aby nám na nej dobre držal papier na pečenie 🙂
- Ingrediencie na korpus vtlačíme do formy.
Omáčka
- Ingrediencie na omáčku hodíme do mixéra a vynikajúca omáčka je na svete 🙂
- Potrieme korpus a naukladáme niečo na vrch pizze
Pečenie
- Pečieme na 175 stupňov tých 40 minút, ale záleží od rúry, tak si pizzu počas pečenia radšej kontrolujte 🙂
Ahojte, volám sa Kiki a ako všetky račice, tak aj ja milujem jedlo. Milujem perfektnú atmosféru pri jeho varení, servírovaní a robením radosti niečím výnimočným a chutným svojim blízkym, priateľom a rodinke 🙂
Na mojom blogu nájdete vegánsku kuchyňu, no pomaly zabŕdam aj do tej vegetariánskej 🙂
Do mojej stránky a mojich jedál dávam hlavne svoje srdiečko, vášeň a radosť 🙂