VEGE špajza

  • Recepty
  • Pridaj recept
    • Pridaj recept
    • Moje konto
    • Ako pridať recept
  • Kontakt

Zeleninový závin

Zeleninový závin
Zeleninový závin
  • Množstvo: 4-6
  • Príprava: 30minút
  • Varenie: 35minút
Vytlač recept

Zeleninový závin

Od VEGEšpajza 13. apríla 2018

Ingrediencie

  • Špenát - 12 veľkých listov (cca)
  • Cibuľa - 1 kus
  • Červená paprika - 1 kus
  • Zelená paprika - 1 kus
  • Cuketa - 2 kusy
  • Baklažán - 2 kusy
  • Olivový olej - 2 lyžice
  • Filo / lístkové cesto - 1 kus
  • Maslo - 40g
  • Bazalka - 1/3 hrnčeka
  • Čedar - 1/2 hrnčeka
  • Sezamové semienka - 2 lyžice
  • Soľ - štipka
  • Mletá paprika - štipka

Postup prípravy

1, Špenátové listy umyjeme a uvaríme na pare domäkka. Prebytok vody scedíme a listy necháme uschnúť.

2, Cibuľu, cuketu a baklažán nakrájame na tenké plátky a papriky nakrájame na prúžky. V panvici rozohrejeme olej, pridáme cibuľu a asi 3 minúty ju pražíme. Potom pridáme ostatnú zeleninu a dusíme asi 5 minút až zelenina zmäkne. Osolíme a popaprikujeme.

3, Jeden list filo cesta potrieme rozohriatym maslom a prikryjeme druhým listom cesta. A tak pokračujeme so všetkými listami. Pokiaľ použijeme lístkové cesto, tak princíp je rovnaký ako napr. pri štrúdli. Na jeden kraj cesta poukladáme špenát, vychladnutú zeleninu, bazalku a nastrúhaný syr. Voľný okraj preložíme cez plnku a pevne zavinieme.

4, Závin dáme "švíkom" smerom dolu na plechu, potrieme zvyšným maslom a posypeme sezamom. Pečieme asi 25 minút na 210 °C až povrch cesta nebude zlatohnedý.

(Zdroj: Moderná vegetariánska kuchárka)

  • Facebook
  • Pinterest
Od VEGEšpajzaVegan

Tiež sa ti môže páčiť

Avokádové domáce mlsanie
Zobraz recept

Avokádové domáce mlsanie

Healthy Kiki
Vegan
Zobraz recept

Veggie vajíčková nátierka

Healthy Kiki
Vegan
Hokkaido smoothie
Zobraz recept

Hokkaido smoothie

Healthy Kiki
Vegan

Post navigation

← Grilované rajčiny s bruschettou
Sladkokyslé tudle-nudle →
Špajzár VEGEšpajza

Tagy

Vegan Vegetarian

Ingrediencie

Avokádo Banán Bazalka Bobkový list Cesnak Chilli Cibule Cibuľa Citrónová šťava Cuketa Datlový sirup Hokkaido tekvica Horčica Kakao Kurkuma Morská bylinková soľ Morská soľ Mrkva Olej Olivový olej Oregáno Ovsené vločky Pepř Petržel Petržlenová vňať Pohánková mouka Rajčata Rajčiny Rasca mletá Slnečnicové semienka Soľ Sójová omáčka Sůl Tofu natural Tofu udené Trstinový cukor Voda Zemiaky Červená paprika Česnek Čierne korenie Ľanové semienka Škorica Škorica mletá Špaldová múka

Sleduj nás na Facebooku

Kategórie

  • Desiata (30)
  • Dezerty (20)
  • Džemy a lekváre (1)
  • Hlavné jedlo (42)
  • Nezaradené (3)
  • Olovrant (32)
  • Pečivo (1)
  • Polievky (10)
  • Predjedlá (10)
  • Prílohy a omáčky (1)
  • Raňajky (26)
  • Šaláty (3)
  • Slané chuťovky (8)
  • Smoothie (1)
  • Večera (43)

Vege špajza

V našej vege špajzičke nájdete recepty od kamošov a kamošiek z vege komunity celého československa. Pridaj aj ty svoj recept a inšpiruj tak ostatných k lepšiemu stravovaniu bez utrpenia.

Podmienky

  • Podmienky používania
  • Cookies na VEGEšpajza.sk

InfoBlog

  • Veganstvo
  • Liečivé účinky ovocia a zeleniny
  • Liečivé látky v ovocí a zelenine
© VEGE špajza - všetky práva vyhradené 2022