
Zemiakové šúľance s Hokaido-marhuľovou omáčkou
Ingrediencie
- Cesto
- Zemiaky - 5 kusov veľkých
- Špaldová múka - 5 lyžíc polohrubej
- Ryžová múka - 5 lyžíc krupičnej jemnej
- Soľ - 1 lyžička
- Omáčka
- Hokaido tekvica - 1 kus
- Marhuľový kompót - ideálne domáci
- Trstinový cukor - 1 lyžica
- Škorica - 1 lyžička
- Muškátový orech - 1/2 lyžičky
Postup prípravy
Cesto
Zemiaky očistíme, uvaríme, necháme vychladnúť a nastrúhame najemno.
Spolu s ostatnými ingredienciami ich dáme do jednej misy a miesime rukou, dokiaľ nevznikne tuhá hmota ( Pozn.: Cesto je zo začiatku trochu rozpadavé, čoho sa ale netreba báť)
Uváľame jeden veľký šúľanec.
Tento šúľanec rozdelíme na menšie časti.
Každú časť rozdelíme na štvrtiny a ušúľame šúľance.
Šúľance hodíme do vriacej vody a počkáme, kým vyplávu hore.
Do vody pridáme 1PL oleja, aby sa nám šúľance nezlepili.
Po vytiahnutí z vody, pomastíme šúľance rastlinným olejom.
Pozn.: Zemiakové cesto nesmie stáť, ešte surové šúľance sa musia ihneď hádzať do vriacej vody.
Omáčka
Tekvicu si nakrájame na drobné kúsky a uvaríme do mäkka.
Po uvarení ju dáme do sekáčiku alebo mixéru, prilejeme ľubovolné množstvo šťavy z marhuľového kompótu a spolu zmixujeme.
Ja som ďalej ešte zvlášť rozmixovala marhule spolu s ich šťavou, ale kto chce, môže umixovať marhule spolu s tekvicou.
Marhulové pyré som zmiešala spolu s tým z tekvice hokkaido.
Ahojte, volám sa Kiki a ako všetky račice, tak aj ja milujem jedlo. Milujem perfektnú atmosféru pri jeho varení, servírovaní a robením radosti niečím výnimočným a chutným svojim blízkym, priateľom a rodinke 🙂
Na mojom blogu nájdete vegánsku kuchyňu, no pomaly zabŕdam aj do tej vegetariánskej 🙂
Do mojej stránky a mojich jedál dávam hlavne svoje srdiečko, vášeň a radosť 🙂